Hvad Fluffy vidste

16 science fiction-katte

Udgivet 8. november 2013

248 kr (198,40 kr)

Foreningen >> Nyhedsarkiv >> Lige under overfladen 6

Lige under overfladen 6 Udskriv Email
Skrevet af Carl-Eddy Skovgaard   
Søndag, 02. oktober 2011 11:09

Noveller til Lige under overfladen 6 – 2012 nu velkomne. Vi har nu for 5 gang udgivet denne årlige antologi og jeg håber vi kan gøre det mindst 20 år endnu.

Novellen skal være science fiction, men der er ikke krav om noget bestemt emneområde eller andre ydre omstændigheder der skal opfyldes. Alt fra tidsrejser, space-opera, nær fremtid og fjern fremtid til parallelverdner osv. er ok. Antologien skal lige som de foregående helst dække et vidt spektrum af SF i Danmark, så dermed er alle plottyper velkomne. Det bør dog nok nævnes at redaktøren foretrækker historier, der ud over rammen, også har en form for ’budskab til læseren’. Det er svært at formalisere, da det kan være så forskelligt, men normalt vil det fremgå af historien når man læser den. Rene action historier der lige så godt kunne være foregået i nutiden vil blive nedprioriteret.

Deadline for indsendelse til 2012 udgaven er torsdag den 1/3 2012.

Noveller kan sendes til enten Carl-Eddy Skovgaard, Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. eller SFC bog-redaktøren, Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. .

For at sikre jer forfattere længst mulig tid har vi nu besluttet, at bind 6 i serien skal udkomme i 2012, hvis der er nok interessant materiale, uanset salgstal for Den nye koloni.

De foregående bind i serien har været:

  • Lige under overfladen – en SF antologi.  (Udgivet 15. august 2007)
  • I overfladen – Lige under overfladen 2.  (Udgivet 15. august 2008)
  • Den hemmelige dal – Lige under overfladen 3. (Udgivet 15. august 2009)
  • Ingenmandsland – lige under overfladen 4. (Udgivet 12. november 2010)
  • Dem nye koloni – lige under overfladen 5. (Udgivet 15. august 2011)

For at undgå at høre det sædvanlige: ’jeg ville/vil gerne have haft/have en længere frist’, er I velkomne til at sende en mail med titel ’interesseret som forfatter i Lige under overfladen 6’ (eller lignende). Så skal jeg gerne huske jer på deadline et par ekstra gange. (6 måneder er kun kort frist, hvis man venter 5 1/2 måned med at gå i gang).

Officiel tilbagemelding om hvilke historier der er udvalgt til antologien forventes at blive ultimo maj, men bær over med os hvis der går lidt længere – de seneste år har der været over 50 noveller at evaluere. Forventet udgivelse 15. august igen.

Bogen bliver selvfølgelig kun til noget hvis der er et tilstrækkeligt antal OK noveller, så det er op til jer at sikre dette, men det stoler jeg fuldt og fast på. De sidste 5 år har jeg været nødt til at fravælge flere historier jeg meget gerne ville have haft med. Det samme håber jeg selvsagt bliver nødvendigt i år.

Jeg har været glad for at redigere de 5 foregående, selv om jeg var nødt til at skuffe mange. Jeg håber også at de få der blev så skuffede at de gav mig et par hårde ord tilbage ikke har mistet lysten. Jeg vil altid vurdere de tilsendte noveller på hvad jeg synes om novellen, ikke ud fra hvad jeg tidligere kan huske om forfatternavnet.

Antal ord er også denne gang begrænset til (ca.) 10.000, hvor jeg mest forventer 3.000 - 6.000 ord pr. novelle. Det skal dog ikke afholde noveller på mindre end det, hvis de har en god pointe. Jeg er meget åben. (til orientering tillader jeg mig at bryde egne regler – hvis jeg synes – så hvis der er nogen der har noget de synes er godt må de gerne sende det selv om det er for langt). MEN for at være ærlig: Jeg vil være MEGET hårdere i bedømmelsen af ’for lange’ noveller, men som det ses af 2009 udgaven kan det ske at jeg accepterer.

Hver forfatter må højest indsende 3 noveller til bedømmelse. Under alle omstændigheder vil en forfatter højest få én novelle med i antologien, dette sker primært for at få flest muligt repræsenteret.

Sammen med novellen SKAL I vedlægge postadresse - (snail-mail), samt en kort beskrivelse af jer selv (200-400 ord), Det nemmeste er, hvis I skriver den efter novellen i samme fil - det har tidligere været noget af et puslespil.  Jeg planlægger at have en kort beskrivelse om hver forfatte bag i bogen, på 100-200 ord, så det giver mig mulighed for at tilrette det lidt.

Jo tidligere I sender, jo tidligere er der mulighed for at jeg kan læse den og eventuelt kommentere den. Jeg kan dog ikke love at komme med retningslinier, forslag til ændringer osv. Men vil dog prøve at gøre det hvis jeg opfordres til det.

Det med småt:

Der gives ikke direkte honorar for noveller til denne antologi.

De forfattere der får en novelle med i antologien får et eksemplar af bogen tilsendt uden beregning, samt tilbud om at købe op til 10 mere til halvdelen af normalpris ligesom de foregående år.

Novellen må ikke tidligere have været offentliggjort. (Ved grænsetilfælde, hvis den fx er udgivet på et andet sprog eller på Internettet i lukkede fora, så spørg først, eller skriv det tydeligt ved indsendelse, da det så vil være på basis af en konkret vurdering).

Novellen må ikke sendes til andre konkurrencer samtidigt.

Copyright for novellen tilhører forfatteren, men hvis en novelle er indsendt til 'konkurrencen', må den ikke offentliggøres på anden måde (heller ikke på skrivegrupper eller andre Internet fora) før det er afgjort om novellen er optaget i antologien. Hvis novellen bliver antaget til antologien må den fortsat ikke offentliggøres på anden måde før antologien er udgivet. Dette krav gælder dog højest til 1/12 2012, hvor antologien forventes at være udgivet mindst en måned før.

SFC forpligter sig ikke til at udgive denne antologi, hvis der ikke efter SFCs mening er indkommet nok gode noveller til at retfærdiggøre den.

Teknik:

Formatet skal være Word (eller læsbart af Word - dvs. fx '.rtf'). Undlad orddeling i teksten.

Bogen vil selvsagt blive sat med orddelinger, men opsætningen bliver mere besværlig hvis der først skal 'tilbageføres'.

Brug så få formatdefinitioner som muligt. Hvis noget skal formateres specielt, så vedlæg en ekstra fil formateret som det ønskes, så kan vi benytte den som guideline.

Ved direkte tale benyt ' " ' (gåseøjne) omkring denne. IKKE talestreger. – MEGET VIGTIGT

Ved indrykning i tekstblok (indrykning af første linie i et afsnit), benyt 'tabulator', IKKE dobbelt linieafstand, eller Word - afsnitsformatering af indrykning. Lad standard formatering være, og sæt blot en tabulator ved 1 cm.

Jeg vil selvsagt prøve at gætte bedst muligt ud fra hvad i sender, men som sagt ovenstående skal overholdes med mindre der medfølger en konkret kommentar om hvorfor andet er valgt.

Hvis nogen ønsker et eksempel / template i Word så bed om det, så sender jeg det gerne. 

 
Bliv Medlem

Nyeste Bøger
Lidenskab og lysår

Lige under overfladen 11

Udgivet 17. september 2016

298 kr (238,40 kr)

 
Akerons porte

af Niels E. Nielsen

Udgivet 17. september 2016

249 kr (199,20 kr)

 
Tanz - gådernes planet

af Jon Bing

Udgivet 17. september 2016

198 kr (158,40 kr)

 
Hvem er bange for Wolf 359?

af Ken MacLeod

Udgivet 11. juni 2016

248 kr (198,40 kr)

 
Vinkler på dansk science fiction

Artikler af Niels Dalgaard

Udgivet 6. november 2015

348 kr (278,40 kr)

 
Den beske magt

af Niels E. Nielsen

Udgivet 6. november 2015

298 kr (238,40 kr)

 
Narrens drøm

af Niels E. Nielsen

Udgivet 6. november 2015

248 kr (198,40 kr)

 
Den elvte planet

af Valdemar Hanøl

Udgivet 6. november 2015

178 kr (142,40 kr)

 
Mizt – genfærdenes planet

af Jon Bing

Udgivet 6. november 2015

198 kr (158,40 kr)