En god gyser historie formår at opbygge en stemning af uhygge og usikkerhed, en fornemmelse af at tingene ikke er som de burde være. Med sin korte form egner novellen sig fremragende til at fortælle en horror og gys fortællinger, og ved at samle noveller af forskellige forfattere i en antologi gives læseren mulighed for at komme bredt rundt i genrens afkroge.
Mange af genrens forfattere er kun blevet udgivet i antologi samlinger, og det har været svært at skabe sig et overblik over hvilke forfattere der har fået udgivet hvad, da selv bibliotekernes database ikke altid har registreret antologier med indhold.
Indeks til gyserantologier er en bibliografi over danske horror udgivelser, med udgangspunkt i antologi udgivelser, og den har registreret indholdet i 132 af slagsen og dækker udgivelser i perioden fra 1944 til 2007. Ud over antologierne er også en lang række novellesamlinger og romaner medtaget for at give et bedre overblik over genrens danske udgivelser. Værket er en godt værktøj til for bogsamlere, bibliotekarer, litteraturforskere samt for enhver, der interesserer sig for gys- og horrorlitteraturen. Indekset giver mulighed for opslag på antologi-titel, forfatter og novelle titel (både den danske, og for oversatte værker også originaltitlen). Bogen slutter med en gennemgang af horror mesteren H.P. Lovecrafts essay Supernatural horror in litterature. Dette essay er fra 1929 og gennemgår de væsentligste eksempler på (efter Lovecrafts synspunkt), hvor overnaturlige elementer har været brugt i horror-litteraturen. Den gennemgang, der findes i dette indeks, tager udgangspunkt i den litteratur, der er oversat til dansk.