Margaret Atwood
er en anerkendt litterær forfatter, der også skriver science fiction af og til. Hun er bare ikke meget for at indrømme det, og gør sig store anstrengelser for at kalde sine science fiction-romaner – bl.a. Tjenerindens fortælling – noget andet. Nu har hun skrevet en hel bog om den genre hun mener kun handler om ”talende blæksprutter”.
John-Henri Holmberg
har været en central figur i svensk science fiction-fandom siden halvtredserne. I sin tale som æresgæst på den europæiske science fiction-kongres 2011 fortæller han om den genre han elsker og de forandringer, den er udsat for – såvel som truslen mod genrens særlige fan-kultur.
De fantastiske fire
repræsenterer en fornyelse af superhelte-tegneserien, og samtidig blev den en hovedhjørnesten i firmaet Marvel Comics’ bestræbelser på at opbygge en fælles baggrund for alle deres superhelte. Flemming Rasch undersøger science fiction-indholdet i de første 100 numre af serien.
Dansk science fiction
er inde i en frugtbar periode, der ikke alene omfatter talrige romaner, men også en blomstrende underskov af nye novelleforfattere. I dette nummer gives solide smagsprøver på den nye danske science fiction-novelle, repræsenteret ved forfatterne Mikael Kamp, Lonni Krause og debutanten Marie Ladefoged Jørgensen.
Desuden
er der nekrologer over Anne McCaffrey, over børnebogsforfatteren William Sleator og over tegneserieverdenens Super-Ove, foruden masser af anmeldelser af nye udgivelser.