Proxima nr. 61

Bernhard Ribbeck

vil være kendt af Proximas læsere gennem mange år, såvel som en skarpsindig kritiker som skribent af eksklusive noveller. Det er i den anden egenskab, at han optræder i dette nummer, med fortællingen "Bølger", hvori cyberpunk og apokalyptisk tænkning mødes på forunderlig vis.

William Gibson

besøgte København i efteråret 1994. Proxima var på pletten og interviewede ham om hans forhold til sf-genrens historie, om hvordan han blev forfatter, om poisi i cyberspace, om filmen Johnny Mnemonic og om hans nye roman Virtual Light.

Peter Rønnov-Jessen

har i årevis skrevt bøger, der på forskellig vis befandt sig på kanten af science fiction-genren. Hans Henryk Løyche, der selv er sf-forfatter og -kritiker, undersøger Rønnov-Jessens seneste roman Nulstillelsen for tegn på sf.

Cyberpunk

blev behandlet ganske grundigt i sidste nummer. Siden er der imidlertid udkommet adskillige cyberpunk-romaner på dansk. Niels Dalgaard diskuterer en lille håndfuld af udgivelserne og funderer over, om cyberpunk i Danmark ikke er ved at udvikle sig til en børnelitteratur.

Anmeldelser

er som sædvaligt et markant indslag i bladet. I denne omgang tager den forhærdede anmelderstab kærligt fat om værker af bl.a. Michael Toubro, Arne Herløv Pedersen, Colin Greenland, Jack Womack og Neal Stephenson.