Om SFC

Hvad er Science Fiction Cirklen?

Science Fiction Cirklen, eller SFC som den omtales til daglig, er en forening fra 1974. Formålet er at udbrede interessen for science fiction-genren i Danmark.

Siden foreningens start har vi udgivet tidskriftet Proxima, og et skiftende antal andre publikationer. Vi udgiver løbende nye oversættelser af udenlandske forfattere, har en årlig original dansk science fiction-antologi og ind i mellem også faglitteratur.

Siden 2009 har Science Fiction Cirklen været repræsenteret med en flot stand på Bog Forum. En stand der er blevet større med årene og der er altid stor interesse for vores programpunkter og gode tilbud på bøger.

For alle vores udgivelser gælder, at langt det meste bliver udført ved frivilligt, ulønnet arbejde. Trykning er en af de få undtagelser. Vi betaler også en samarbejdspartner, for at vores ebøger kan komme til salg.

Hvordan skal science fiction forstås?

Science Fiction skal forstås i bred forstand. Vi beskæftiger os mest med litteratur, fordi det nu engang er på bogfronten, der sker mest i genren. Men også film, billedkunst, tegneserier og andre ting bliver taget op af foreningen.

Hvordan bliver man medlem?

Du bliver medlem ved at udfylde indmeldelsesformularen.

Hvor gammel er foreningen?

Foreningen er nu over 35 år gammel. Der er stadig medlemmer med fra dengang, det hele startede. SFC er nok det sted, hvor der er mest at hente for science fiction interesserede. Du kan trække på en meget stor viden om science fiction og hvad der rører sig her, og om hvordan den danske og den internationale udvikling har været gennem årene.

Hvad er der i det for mig?

Gode tips om bøger, der er værd at læse. Aftener sammen med andre interesserede i science fiction - til og med nogen, der ved noget om det. Arrangementer og andre aktiviteter, der har et science fiction præg. Nyheder gennem medlemsbladet. Årlig kongres. Og meget mere…

Er der ellers sket noget gennem tiderne?

For år tilbage har vi lagt ryg til tre store nationale kongresser: Fabula77, Fabula80 og sidst Fabula96. Fabula96 fandt selvfølgelig sted i året for Københavns Kulturby og blev den største danske science fiction festival i 16 år. Mottoet var: "Fremtiden gennem tiden", med det gennemgående tema "Fantasy meets Facts", hvor videnskabsfolk duellerede med science fiction-genrens ypperste.

Siden foreningens start har vi udgivet Proxima tidskriftet, og et skiftende antal andre publikationer. Vi udgiver løbende nye oversættelser af udenlandske forfattere, har en årlig origindal dansk science fiction antologi og ind i mellem også faglitteratur.

Siden 2009 har Science Fiction Cirklen repræsenteret med en flot stand på Bog Forum. En stand der er blevet større med årerne og der er altid stor interesse for vores programpunkter og gode tilbud på bøger.

Hvad er Proxima og hvem henvender det sig til?

Proxima er det ældste og mest velanskrevne tidskrift i Skandinavien med science fiction som speciale, som er regelmæssigt udkommende. Hvert nummer rummer anmeldelser af nye danske og udenlandske kritikere og læsere diskuterer genren og dens udøvere. Og i næsten hvert nummer også en novelle eller to.

Hvad kommer der fra foreningen?

Vi udgiver i øjeblikket tre publikationer: Novum (medlemsblad), Proxima (faglitterært tidsskrift) og almindelige bøger (skøn- og faglitterær serie). 

Hvordan finder jeg ud af, om det er noget for mig?

Prøv at mød op til en af medlemsmøderne eller find os på en af de årlige science fiction festivaller, Fantasticon og Dancon, hvor vi altid er repræsenteret med en stand.

Hvordan får jeg fat i Science Fiction Cirklen?

Se bestyrelseslisten.