Proxima nr. 98

efterår 2013

Niels Meyn
En af de mest produktive danske forfattere nogen sinde var også en af de mest produktive science fiction-forfattere. Han er glemt i dag af flere grunde – bl.a. fordi han skrev drengebøger, og fordi det meste af hans skønlitteratur skrevet for voksne var triviel. I dette nummer gennemgås hans produktion.

Charlotte Weitze
er en af de yngre danske forfattere, der forholder sig undersøgende til science fiction-genren. I dette nummer fortæller hun om et nyligt projekt: En science fiction-togtur gennem Odsherred!

Science fiction-kortprosa på engelsk
Lise Andreasen undersøger udgivelserne i 2011med udgangspunkt i vinderne af de store priser og deltagerne i antologierne med ”årets bedste”.

Computeren kommer!
og er ude efter dig på forskellige ubehagelige måder. Rasmus Wichmann gennemgår motivet i litteratur, film og computerspil.

Verdens-science fiction
Science fiction er ikke kun en amerikansk og europæisk genre, men praktiseres på forskellig vis verden over. Bodhisattva Chattopadhyay diskuterer hvordan vi kan blive mere bevidste om dette forhold.

Desuden
Rummer nummeret en dansk novelle, nekrologer over bl.a. Iain M. Banks og Frederik Pohl, foruden som sædvanlig en bred vifte af anmeldelser af nyudgivelser på såvel dansk som engelsk.