Proxima fylder 50
Foreningen Science Fiction Cirklen og tidsskriftet Proxima blev begge startet i 1974. Uden at gøre det helt store ud af dette jubilæum rummer dette nummer dels en redaktionel spalte om tidsskriftet og dets formål, dels en længere artikel om hvordan det danske science fiction-landskab så ud på starttidspunktet.
Ursula K. Le Guin
En af den moderne science fiction-litteraturs helt store navne er Ursula K. Le Guin. I dette nummer diskuteres hendes forfatterskab grundigt, nærmere bestemt den del af science fiction-forfatterskabet der omfatter den såkaldte ”future history” – en række romaner og fortællinger, der foregår i et fælles, fremtidigt univers med kommunikation hurtigere end lyset, alternative biologier og revolutionær teori og praksis.
Christopher Priest
Den britiske forfatter Christopher Priest var en litterær ener, der nok var en del af science fiction-miljøet, men også skrev om ensomhed og om det vanskelige i at stole på, hvad man får at vide om virkeligheden. Den danske forfatter H. H. Løyche, der var en god ven af Priest, går i dybden med for- fatterskabet (der bl.a. omfatter romanen bag filmen The Prestige) og fortæller om manden, der lancerede udtrykket ”the new wave” om tressernes eksperimenterende britiske science fiction.
En lang fortælling
Nummeret præsenterer en længere science fiction-novelle af den norske forfatter Cato Pellegrini.
Desuden rummer nummeret nekrologer over Carl-Eddy Skovgaard, Steen Knudsen, Peter Rønnov-Jessen, Brian Stableford, Paul Auster, Vernor Vinge og Terry Bisson, samt anmeldelser af en hel del nyere science fiction-udgivelser på dansk og engelsk, af forfattere som Gudrun Østergaard, Annalee Newitz, Ken MacLeod, Robert J. Swayer og Ursula K. Le Guin – foruden faglitteratur om genren.