Creatures of Glass and Light

af Diverse

Noveller af diverse europæ­iske forfattere inclusiv Hugo vinderen "The Djinn's Wife" af Ian McDonald

Antologien udgives af Science Fiction Cirklen i anledning af at den europæiske science fiction- og fantasy-festival Eurocon 2007 bliver afholdt i København d. 21-23. september. Det er i øvrigt første gang, denne traditionsrige festival bliver afholdt i Skandinavien.

Organisationen bag Eurocon 2007 besluttede at samle nye science fiction-, horror- og fantasy-noveller fra flest mulige europæiske lande i en engelsksproget antologi. Det er dette projekt, der er blevet til Creatures of Glass and Light. Det er lykkedes at samle noveller fra 14 nationaliteter i 13 europæiske lande. Både Nordeuropa, Sydeuropa, Vesteuropa og Østeuropa er repræsenteret i antologien. Der er ikke i nyere tid (om nogensinde) udgivet en så bred antologi af nyere europæisk fantastisk litteratur, så der er tale om en ganske unik bog.

Flere af novellerne i Creatures of Glass and Light har vundet priser i deres hjemlande. Det britiske bidrag er desuden blevet tildelt Hugo-prisen som den bedste længere science fiction- eller fantasy-novelle i verden, udgivet i 2006. Danmark er i antologien repræsenteret med en novelle af den prisbelønnede forfatter Charlotte Weitze.

Pris
199 kr
(medlemmer: 159,20 kr)
Sider
239
ISBN
978-87-90592-21-9
Serie
Engelsk
Udgivet
20. september 2007
Bestil