Tænk som en dinosaurus

af James Patrick Kelly

Hvordan påvirker den moderne bioteknologi mennesket? Det er det grundlæggende spørgsmål i de tre fortællinger, hvormed Kelly introduceres på dansk for første gang. Mød forbryderen, der er blevet lavet om til en rotte, drengen der bor inden i sin mor (der er blevet lavet til en kopi af Frihedsgudinden) og de rumrejsende aliens, der tænker som dinosaurer.

James Patrick Kelly, der med denne udgivelse for første gang præsenteres på dansk, er en af de centrale skikkelser i science fiction-genrens udvikling gennem de seneste tyve år. Da cyberpunkerne i 1980'erne skulle definere sig selv, gjorde de det bl.a. ved at vælge nogle fjender, som de kaldte "humanister", og her blev Kelly en fremtrædende repræsentant. Han var imidlertid langt fra den bløde, teknologiforskrækkede navlepiller, som de hævdede. Tværtimod var han på forkant med såvel bioteknologi som informationsteknologi, og blev da også hurtigt en højt respekteret forfatter på begge fronter af kontroversen.

James Patrick Kelly skriver science fiction når den er bedst: En spændende handling, bygget på elementer i den videnskabelige og samfundsmæssige udvikling, og med stof til eftertanke.

Pris
175 kr
(medlemmer: 140,00 kr)
Sider
142
ISBN
87-90592-09-3
Serie
Internationale topnavne
Udgivet
16. december 2004
Bestil