Den hemmelige dal

Lige under overfladen 3

I 2007 udgav SFC originalantologien Lige under overfladen. Den blev heldigvis godt modtaget. Sidste år udgav vi I overfladen - Lige under overfladen 2, og hermed kommes så den tredje I rækken, og vi regner med nu at have en tradition med en årlig originalantologi, med udvalgte nyskrevne science fiction-historier.

Antologien indeholder noveller af et udsnit af de forfattere i Danmark, der i øjeblikket skriver science fiction. Nogle af dem har allerede udgivet romaner enten inden for science fiction, fantasy eller andre genrer, men mange har tidligere kun udgivet enkelte noveller i andre tidsskrifter, men er snart klar til det store marked.

Læseren vil finde rumrejser, alternative virkeligheder, tidsrejser, fremtidsscenarier, aliens i forskellige sammenhænge, spekulativ fiktion, og også noveller der i skrivemåde og oplæg peger tilbage til det der blev kaldt 'New Wave' indenfor science fiction, fra begyndelsen af 1970erne. Et par noveller er i øvrigt også bevidst valgt blandt det de fleste nok vil mene befinder sig i genrens udkant, for at vise at fx samfundskritik godt kan skrives på en måde så det falder indenfor genren.

Fælles for de 21 historier af lige så mange forfattere der er udvalgt til denne antologi, er at de ud over en god historie, også har noget de gerne vil bringe videre til læseren.

Antologien er sammensat ud fra en åben indsendelse af manuskripter. Redaktøren har så ud fra et manuskriptgrundlag på over 800 sider udvalgt disse 21 historier blandt de bedste for at sammensætte en blandet antologi af gode historier.

Indhold:

Camilla Wandahl: Søsken, Gudrun Østergaard: Ambassadørens blå minder, A Silvestri: Godnat, H.H. Løyche: Ryg og rejs, Maria Kjær-Madsen: Wonderboy, Helle A Nissen: Kaptajnen, Malan Jacobsen: Terrarium, Lonni Krause: Irma Ovesen, Klaus Æ. Mogensen: Den hemmelige dal, Richard Ipsen: Hulsleb, Thomas Strømsholt: Arbores, Mikala Rosenkilde: Tusmørkefolket, Simon Christiansen: Simulacra, Brian P Ørnbøl: Cargo Cult, Lars Ahn Pedersen: Alien Ghost Ballet, Flemming Rasch: Bevillinger, Laila Ammitsbøl: Brevet fra mor, Nicole Boyle Rødtnes: Bjørnedyr, Lise Andreasen: NeuralTerapi, Patrick Leis: Til min elskede, Manfred Christiansen: Jens Rummand

Pris
289 kr
(medlemmer: 231,20 kr)
Sider
294
ISBN
978-87-90592-36-3
Serie
Lige under overfladen
Udgivet
14. august 2009
Bestil