Proxima nr. 101

efterår 2016

Svensk science fiction: Det er ikke kun i Danmark, at der er grøde i science fiction-genren. Også i Sverige manifesterer mange nyere og lidt ældre forfattere sig med noveller og romaner. Forfatteren Patrick Centervall giver et overblik over udviklingen.

Inge Eriksen: Den markante danske forfatter, der døde i 2015, var gennem store dele af sin karriere en fortaler for science fiction-genrens muligheder, som hun også selv praktiserede som en del af sit forfatterskab. Som et led i sit arbejde med forfatterskabet fil Ellen Miriam Pedersen det formentligt sidste interview med Eriksen, der her bringes i uddrag.

C. J. Cutcliffe Hyne: Den britiske litteratur omkring forrige århundredskifte rummede talrige forfattere af fantastiske værker. Science Fiction Cirklen har fornylig genudgivet et af dem, en roman om Atlantis. Bibliotekar Jens Guld fortæller om romanen og forfatterskabet.

Index til gyserantologier: Thomas Winther opdaterer sit værk med udgivelser fra årene 2007-2015.

Desuden: Rummer nummeret en svensk novelle og nekrologer over bl.a. Inge Eriksen, Terry Pratchett, Leonard Nimoy og Jannick Storm, foruden som sædvanlig en bred vifte af anmeldelser af nyudgivelser på såvel dansk som engelsk og svensk.