John Brunner
døde midt under den nys afholdte verdens sf-kongres i Glasgow. Han var ikke synderlig kendt blandt danske læsere, hvilket er en skam. Vi bringer i dette nummer et af de sidste interviewer, Brunner nåede at give, hvor han reflekterer over en lang og broget forfatterkarriere.
Roger Zelazny, John Varley og William Gibson
hvad har de tilfælles? De brød igennem i hvert sit årti, men formåede alle at skabe en helt særlig begejstring blandt sf-interesserede gennem den måde, de fornyede genren på. Sf-forfatteren og -kritikeren Samuel R. Delany tager udgangspunkt i de tre forfatterskaber og diskuterer hvad det egentlig er vi forstår ved litterær kvalitet.
Erwin Neutzsky-Wullf
har atter engang udsendt en mursten af en roman. Sf-kritikeren og -forfatteren Bernhard Ribbeck, der ved tidligere lejligheder har behandlet Wulff, tager i dette nummer fat på Verden og ber pænt forfatteren om at han en anden gang vil bestræbe sig på i højere grad at holde skønlitteratur, populærvidenskab og prædikener adskildte.
Desuden
rummer nummeret nekrologer over John Brunner, Kingsley Amis og Jack Finney, samt som sædvanligt en række boganmeldelser. I denne omgang tages der hånd om værker af bl.a. Svend Åge Madsen, William Gibson, Dennis Jürgensen, Bruce Sterling og Isaac Asimov - samt gigantprojektet Waterworld, der er cirka lige elendig betragtet som film og som bog.