Bruce Sterling
er ikke blot en af sin generations mest fremtrædende sf-forfattere, han er også en flittig kommentator på området. I dette nummer bringer vi hans vurdering af Jules Verne, manden der ofte er blevet kaldt genrens fader.
Stanley G. Weinbaum
havde en meget kort karriere indenfor sf i begyndelsen af 1930'erne. Men på de knap to år han nåede at få i datidens sf-magasiner præsterede han at præge genrens udvikling markant. Den britiske sf-historiker Brian M. Stableford introducerer forfatterskabet.
Johnny Mnemonic
hedder en novelle af Willian Gibson fra 1980. I 1995 blev den filmatiseret - ud fra et manuskript som Gibson selv havde skrevet. Desuden har Terry Bisson lavet dette manuskript om til en roman, så der nu ialt foreligger fire udgaver af historien. Niels Dalgaard sammenligner de fire versioner og gør sig nogle overvejelser om hvad der sker når en historie flyttes fra ét medium til et andet.
Svend Åge Madsen
arbejder meget bevidst med den utopiske fortælling i sit forfatterskab. På flere forskellige måder søger han at "opdatere" den klassiske utopis ellers "lukkede" struktur, så den passer bedre ind i den postmoderne verden. Anders E. Larsen gennemgår de teknikker, Madsen betjener sig af.
Desuden
rummer nummeret en nekrolog over Bob Shaw, samt som sædvanlig en række boganmeldelser. I denne omgang tages der hånd om værker af bl.a. Søren Lauritzen, Norman Spinrad og Colin Greenland.