Rumvandringer

af Niels Dalgaard

Litteraturforskeren, phd. Niels Dalgaard har gennem mere end 25 år forsket i og skrevet om science fiction. Rumvandringer omfatter et udvalg af hans artikler fra det seneste tiår, suppleret med en længere, ikke tidligere offentliggjort afhandling om forekomsten af science fiction i de danske såkaldt ”kulørte hæfter”.

Et udvalg af forfattere tages under særskilt behandling – det gælder f.eks. Knud Holten, Cordwainer Smith, Kjartan Fløgstad og Terry Pratchett – mens andre artikler er helliget fænomener som cyberpunkens selviscenesættelse, det onde i fantastisk litteratur og den måde science fiction bruger sproget på.

En hel afdeling af bogen er viet science fiction for børn og unge, og rummer dels en historisk artikel om den danske afdeling af denne litteratur, dels overvejelser over den nyeste udvikling i såvel den danske som den internationale ungdoms-science fiction, mens en afsluttende artikel rummer overvejelser over hvad det vil sige at skrive science fiction-litteraturhistorie.

Rumvandringer udkommer i anledning af forfatterens 50-års dag og demonstrerer såvel bredden som dybden i hans science fiction-interesse – der i årenes løb har ført ham vidt omkring, fra arbejdet som forsker ved Københavns Universitet og anmelder ved Politiken til posten som redaktør af tidsskriftet Proxima.

Pris
269 kr
(medlemmer: 215,20 kr)
Sider
273
ISBN
87-90592-17-4
Serie
Faglitteratur
Udgivet
15. oktober 2006
Bestil