Slaget ved Dorking

af Diverse

Der er mange, der tror, at science fiction blev opfundet i USA omkring anden verdenskrig. Men det er ikke tilfældet. Genren har en lang forhistorie, og har gennemgået mange udviklinger i tidens løb.

Denne antologi præsenterer en vifte af historier der stammer fra årene fra cirka 1870 til første verdenskrigs udvikling. Det er den periode, hvor det moderne vestlige samfund for alvor trådte i karakter, og det er i den periode, science fiction bliver moderne. Det er også her, mange af de temaer og motiver, vi idag forbinder med genren, optræder for første gang. Fremtidskrige, fantastiske rejser, skøre opfindelser og mere eller mindre menneskeskabte katastrofer er alle repræsenteret i denne antologi, der indledes med George T. Chesneys famøse krigshistorie "Slaget ved Dorking" og afsluttes med Everett Hales "En måne af mursten", der er en af de første historier der beskriver opsendelsen af en kunstig satellit.

Ind imellem disse to fortællinger er der historier af en række kendte og mindre kendte forfattere, der alle i den nævnte periode brugte science fiction som en del af deres udtryk. Blandt de mere kendte er Edward Bellamy, Jack London, Arthur Conan Doyle og Mark Twain, men også nu glemte forfattere som de engang populære George Griffith og Frank Stockton er med.

Alt ialt en antologi, der for første gang giver danske læsere et blik ind i science fiction-genrens internationale udvikling.

Pris
298 kr
(medlemmer: 238,40 kr)
Sider
239
ISBN
87-90592-06-9
Serie
Gammel dansk sf
Udgivet
Bestil