Guld og Ære

af Otto M. Møller

For mere end hundrede år siden udgav den nu næsten glemte forfatter Otto M. Møller romanen Guld og Ære, der med afsæt i en for sin tid betragtelig viden om kemi og den nye videnskab atomfysik spekulerer over den ældgamle drøm om at forvandle uædle metaller til guld.

Han lader en ung dansk kemiker gøre den epokegørende opdagelse – blot for til sin overraskelse at opdage, at han ikke kan få lov til at offentliggøre den. Hele hans idealistiske drift mod at øge den menneskelige erkendelse og hans ærgerrighed efter anerkendelse fra videnskabsmænd verden over må nemlig vige for andre interesser. Den moderne verden vil bryde sammen hvis fundamentet under økonomien bryder sammen, og dette fundament er guldet.

Guld og Ære er trods sin alder stadig en læseværdig kommentar til den moderne verdens problemer og forholdet mellem videnskab og samfund. Den er en af en række glemte danske science fiction-romaner, som nu udgives af Science Fiction Cirklen med moderniseret retskrivning og efterord om det pågældende forfatterskab. Tidligere er udgivet Carl Muusmanns roman Nordpolens hemmelighed.

Pris
179 kr
(medlemmer: 143,20 kr)
Sider
163
ISBN
87-90592-18-2
Serie
Gammel dansk sf
Udgivet
15. oktober 2006
Bestil