Odyssé på Mars

af Stanley G. Weinbaum

"Pulp Fiction" er navnet på en film, der betyder at begrebet af de fleste forbindes med hårdkogt kriminallitteratur. Men pulp-magasinerne - der dominerede den amerikanske læseverden fra tyverne til halvtredserne - bredte sig over mange genrer. Således blomstrede science fiction-genren op og udviklede egne fortælleteknikker og egne problemstillinger i disse magasiner.

Blandt de forfattere, der arbejdede med science fiction i pulp-magasinerne, fremstår Stanley G. Weinbaum som en af de mere bemærkelsesværdige. Trods en ganske kort karriere nåede han inden sin død som kun 33-årig at tilføre genren nyt liv og nye idéer.

Han blev særligt berømt for sine fremstillinger af andre livsformer på Solsystemets forskellige planeter og satellitter. På baggrund af sin samtids astronomiske viden indførte han biologisk tænkning og forestillede sig, hvordan livet kunne udvikles under helt andre økologiske forhold. Før Weinbaum havde aliens mest været fantasifulde monstre - nu blev de væsner, der var anderledes end mennesker, men som kunne forstås og beundres på deres egne præmisser. Samtidig blev tanken om uundgåelige udryddelseskrige afløst af idealet om kommunikation og medfølelse.

Odyssé på Mars samler alle de ti historier, som Weinbaum nåede at skrive med udforskningen af Solsystemet som motiv. Her kan man møde intelligente, strudseagtige marsboere, altædende svampe og mugarter - og ikke at forglemme, en vaskeægte rumpirat!

Indhold: Odyssé på Mars, Drømmenes dal, Flugten på Titan, Parasitternes planet, Lotusspiserne, Tvivlens planet, Den Røde Peri, Den sindssyge måne, Oprejsning, Tidevandsmåne.

Pris
289 kr
(medlemmer: 231,20 kr)
Sider
296
ISBN
978-87-90592-35-6
Serie
Klassikere og kuriositeter
Udgivet
11. november 2008
Bestil