Sandkonger

af George R. R. Martin

George R. R. Martin er i dag især kendt som fantasy- forfatteren bag tv-serien Game of Thrones. Men før han kastede sig over fantasy, var han science fiction-forfatter. Og en god en af slagsen: Han vandt fire Hugo-priser og en Nebula – uddelt henholdsvis af den årlige verdens- science fiction-kongres og den amerikanske science ficti- on-forfatterforening – for sin kortprosa.

Dette bind samler fire historier, der udspiller sig for- skellige steder i Martins særlige fremtidsunivers, ofte kaldet De Tusind Verdener. Det er en verden hvor man ved hjælp af særlige stjernemotorer der ”bøjer rummet” kan rejse rigtig langt på kort tid. Det er en verden, hvor mennesket har koloniseret utallige planeter og har truffet mange slags aliens – nogle fjendtlige, nogle venlige, an- dre ligeglade med vores tilstedeværelse.

I dette univers bliver hovedpersonerne bl.a. konfronte- ret med de problemer der opstår, når man anskaffer sig lidt for levedygtige kæledyr, når en kirke prøver at dække hele galaksen, når ens rumskib styres af en sindssyg com- puter, og når ens kæreste kan læse tanker!

Pris
248 kr
(medlemmer: 198,40 kr)
Sider
251
ISBN
978-87-90592-71-4
Serie
Internationale topnavne
Udgivet
8. november 2012
Bestil