De smukke drømmes palads

af Diverse

UDSOLGT

Foreningen Science Fiction Cirklen fyldte 25 år i 1999, og i den anledning præsenteres her et udvalg af den danske science fiction, der i tidens løb har været udgivet i foreningens publikationer.

Siden starten har foreningen lagt vægt på et bredt og varieret udgivelsesprogram, der ud over tidsskriftet Proxima og medlemsbladet Novum også omfatter en række hæfter og bøger. Udgivelserne rummer såvel skøn- som faglitteratur, og såvel dansk som oversat science fiction. I tidens løb er det blevet til mere end 100 originale science fiction-noveller af danske forfattere.

De smukke drømmes palads præsenterer 22 noveller af 11 forfattere. Udvalget spænder i tid fra 1974 til 1998 og repræsenterer et bredt spektrum af science fiction-litteraturens undergenrer og former - den "hårde" teknologiske sf, den samfundssatiriske og humoristiske, den psykologisk orienterede, samt aktuelle underformer som cyberpunk og alternate history. Læseren præsenteres bl.a. for undertrykkende fremtidssamfund, telepatiske børn, vildfarne rumrejsende, interplanetariske retssager, computernetværker, virtual reality og sågar en spejdertur på Månen.

Der er kort sagt noget for næsten enhver science fiction-smag.

Udvalget er foretaget af folk med mange års tilknytning til Science Fiction Cirklen og det danske science fiction-miljø i det hele taget. Niels Dalgaard er ph.d. i nordisk litteratur og har beskæftiget sig aktivt med genren i mere end 25 år. Bl.a. redigerede han 1981-2001 tidsskriftet Proxima, ligesom han har været med i redaktionen af magasinet Nye Verdener. Klaus Æ. Mogensen er forfatter og oversætter, og har ligeledes været science fiction-aktiv gennem længere tid. Fra 1992-2000 redigerede han Novum, og fra 2001 er han redaktør af Proxima. Han deltog også i redaktionen af Nye Verdener, for nr. 14-18s vedkommende som ansvarshavende redaktør.

Pris
248 kr
(medlemmer: 198,40 kr)
Sider
245
ISBN
87-90592-04-2
Serie
Ny dansk sf
Udgivet
Bestil