Med lidt hjælp fra vennerne

af Michael Bishop

The Beatles gendannet!

Bob Dylan dropper musikken og bliver softwareudvikler!

Sådan ville to af historierne i denne bog lyde, hvis man skulle klemme dem sammen til avisoverskrifter. Den amerikanske science fiction-forfatter Michael Bishop, der hermed for første gang præsenteres for et dansk publikum, har et godt øje til populærkulturens mange ikoner og fremtrædelsesformer, og hans stille, men vedholdende humor er ikke fri for satiriske overtoner.

Men det er ikke bare skæg og ballade alt sammen. Bishop er en forfatter der er dybt optaget af menneskelige problemstillinger, og selv om han gerne bruger grinet som våben, stikker det dybere end det fjollede fnis. Når The Beatles således bliver gendannet i bogens titelnovelle - med John Lennon i form af et hologram - er det for at markere en støtte til menneskerettighederne og en fortsat kamp mod latinamerikanske undertrykkere. Og Dylans påståede skift væk fra musikken ses i sammenhæng med hans søgen efter det guddommelige, en søgen som også flere af hans albums har udtrykt.

Ud over de to historier med kendte folk i hovedrollen rummer bogen også en historie om hvor galt et almindeligt menneske kan komme af sted, hvis han er så uheldig at ligne en kendt person - bare en lille smule. Det er en historie, der virkede betragteligt mere fantastisk for tyve år siden, da den blev skrevet, end den gør i dag, hvor kampen om alle former for rettigheder er intens og allestedsnærværende.

Bishop er en forfatter, der kan skrue en underholdende historie sammen, som læseren ikke har glemt i samme øjeblik som læsningen er forbi. De ting han sætter på spidsen, er ting der er værd at tænke over.

Pris
98 kr
(medlemmer: 78,40 kr)
Sider
112
ISBN
87-90592-05-0
Serie
Internationale topnavne
Udgivet
Bestil