Tunnelen under verden

af Frederik Pohl

Frederik Pohl er en af den internationale science fiction-litteraturs helt store navne. Gennem mere end syv årtier har han præget genren som forfatter, redaktør, litterær agent og meget andet. Den foreliggende samling præsenterer et udvalg af hans bedste noveller.

Blandt de motiver, som Pohl har været pioner indenfor, er forestillingen om at virkeligheden er kunstig, eller at den i al fald er anderledes end den umiddelbart tager sig ud. Samlingens titelnovelle står således centralt i genrens historie som et angreb på den medieskabte, reklamebaserede (u)virkelighed. Men Pohl har også taget fat i mange af genrens traditionelle forestillinger og kommenteret dem ironisk og af og til sarkastisk. Det gælder fx idéen om kontakt med intelligente aliens, der i flere af samlingens noveller viser sig at være langt mindre glamourøs end man normalt har beskrevet den. Hvis de fremmede da overhovedet vil have med os at gøre – noget der forekommer tvivlsomt i en af historierne, der samtidig er et eksempel på ”alternate history” eller ”kontrafaktisk historieskrivning”, foruden at den diskuterer netop denne undergenres funktionsmåde.

Ironien i flere af historierne opvejes af en oprigtigt følt utopisk vision om bæredygtig byfornyelse. Udvalget demonstrerer således at forfatteren har mange strenge at spille på – og at de alle er underholdende.

Indhold:Milliondagen, Dagen efter dagen hvor marsboerne kom, En dag i Lotteri-tivoli, Shaffery blandt de udødelige, De Bed-Stuy grønnedes, Sidder omkring poolen og slikker solskin, Mens vi venter på de olympiske, Tunnelen under verden

Pris
248 kr
(medlemmer: 198,40 kr)
Sider
250
ISBN
978-87-90592-43-1
Serie
Internationale topnavne
Udgivet
11. november 2010
Bestil