Nano kommer til Clifford Falls

af Nancy Kress

Et teknologisk gennembrud indenfor genetisk manipulation gør det muligt for særligt udvalgte (og rige) forældre at få børn, der aldrig behøver at sove. Disse børn kan udnytte alle døgnets timer og bliver derfor hurtigt dygtigere end alle andre. Men selv om det fører til mange fremskridt for menneskeheden, bliver de ramt af misundelse og frygt fra ”almindelige” mennesker. Samtidig udvikler de selv en overmennesketeori der synes at retfærdiggøre enhver handling fra deres side. Der er lagt op til en konflikt, der vil ryste verden.

Nanoteknologi gør det muligt at fremstille næsten enhver genstand – fra gode bøffer til sportsvogne – med simple maskiner. Det sker også i den lille by Clifford Falls. Men det er ikke kun lykken at kunne få diamanter og flotte kjoler uden at arbejde, og snart står både Clifford Falls og verden som helhed overfor en udfordring; for hvem skal vedligeholde samfundet når ingen arbejder?

På plejehjemmet St. Sebastian bor en bred vifte af beboere med lige så forskellige baggrunde som på mange andre plejehjem. Men pludselig begynder flere af dem at opleve mærkelige begivenheder, hvor de tilsyneladende bliver i stand til at påvirke andre personer og genstande på afstand. Matema-tikeren Dr. Erdmann går forrest i undersøgelserne af, hvad der sker – men svaret overrasker ham mindst lige så meget som alle de andre.

Pris
248 kr
(medlemmer: 198,40 kr)
Sider
248
ISBN
978-87-90592-59-2
Serie
Internationale topnavne
Udgivet
6. november 2014
Bestil