Under Mars

af Paul McAuley

Den britiske forfatter Paul J. McAuley debuterede i 1980’erne som en af periodens friske nye stemmer. I sine romaner og noveller arbejder han med et imponerende bredt udvalg af genrens forskellige former og motiver, hvilket har givet ham bred anerkendelse og indbragt ham en række udmærkelser. Mange af disse motiver er repræsenteret i denne samling.

Der er fx space opera, fra en fremtid hvor mennesket har koloniseret Solsystemet – men hvor nissen flytter med i form af skæve magtforhold. Der er barske skildringer fra den nære fremtid, hvor voksende bioteknologisk viden går hånd i hånd med skumle magtspil, og der er glimt fra alternative verdenshistoriske forløb, hvor fx briterne var de førte på Månen. Der er en sørgelig historie fra den smeltende sydpol og der er skildringer fra en fjern fremtid af udødelige mennesker, der keder sig. Og så er der et par historier der præsenterer kendte science fiction-forfattere i overraskende sammenhænge.

Titelnovellen foregår ikke, på Mars, men i en forlystelsespark med Mars-tema. Den kontrasterer drømmen om at rejse ud i rummet med en trist, nedslidt og undertrykkende hverdag. Dermed er den et eksempel på den dobbelthed der ligger under de fleste af McAuleys spændende og farverige fremtider: At de store muligheder som teknologien giver os, også med-fører et stort ansvar for at bruge dem til gavn for alle.

Pris
248 kr
(medlemmer: 198,40 kr)
Sider
252
ISBN
978-87-90592-96-7
Serie
Internationale topnavne
Udgivet
13. juni 2014
Bestil