Scherzo med tyrannosaurus

af Michael Swanwick

Michael Swanwick har skrevet spændende og udfordrende science fiction gennem fire årtier, og han præsenteres med dette udvalg for første gang for danske læsere. Historierne handler bl.a. om kommunikation, og stiller spørgsmålet om hvordan man taler med væsner på andre planeter, og hvordan man kan være sikker på at man forstår det samme med det man siger. De stiller spørgsmålstegn ved den menneskelige identitet: Hvis man bliver omdannet til information, sendt millioner af kilometer væk og samlet igen, er man så den samme? Og de præsenterer fjerne fremtider, hvor Jordens storhed er et fjernt minde, og hvor samfundet arbejder videre, omgivet af teknologi man ikke forstår og som for det meste ikke har virket i århundreder.

Forfatteren har vundet flere af genrens vigtigste priser, og har været med fra cyberpunken til transhumanismen. Han skriver skarpt tilskårne, ofte ganske komplekse historier, som både byder på en medrivende handling, på interessante personer – hvoraf én er en intelligent rumdragt! – og på problemstillinger der nok kan virke ”langt ude”, men som er af relevans og interesse for læsere i dag.

I samlingen kommer man vidt omkring, fra Jorden til fjerne planeter, og man bevæger sig fra en relativt nær fremtid til et godt stykke længere ude. Man møder frihedskæmpere, modificerede hunde, en kæmpemæssig æglæggende dronning, en rumrejsende fra en fjern fortid og mange andre usædvanlige personer, alle optaget af at leve, overleve og forstå deres verden. Det er tankevækkende og ind imellem gribende, men det er aldrig kedeligt.

Pris
248 kr
(medlemmer: 198,40 kr)
Sider
273
ISBN
978-87-94145-74-9
Serie
Internationale topnavne
Udgivet
14. april 2022
Bestil