Sølvvinden

af Nina Allan

Nina Allan er en britisk forfatter, der med denne samling præsenteres på dansk for første gang. Hun er uddannet indenfor russisk sprog og litteratur, og har blandt andet arbejdet i boghandelen og mu-sikbranchen. Hun debuterede i 2002 og har skrevet et større antal noveller og to romaner.

Der er ikke noget almindeligt over Nina Allans noveller. Historierne i dette udvalg handler blandt andet om de store fysiske ofre, der må bringes for dem, der vil rejse ud i rummet – og det psykiske pres der bliver lagt på dem der bliver tilbage. Men der er også historier fra alternative verdener, blandt andet én hvor der er blevet smidt en atombombe over en russisk by. I det hele taget er verdenerne i Nina Allans fortællinger ofte markant anderledes end den vi kender – der kan fx være skruet op for nutidens totalitære tendenser, eller man kan forske i at bruge tidsrejser og transdimen­sionale manøvrer i en krigssituation. Også global opvarmning ændrer i flere tilfælde livsbetingelserne, og dermed betingelserne for mellemmenneskelige forhold.

Nina Allans science fiction er et godt eksempel på at genren fortsat udvikler sig, og at gode forfattere kan bruge den til at sige vigtige ting om virkeligheden, samfundet og den menneskelige situation. Flere af historierne i dette bind har været nomineret til væsentlige internationale priser, og nogle har også vundet dem. Det er også sket mere end én gang, at hun har fået en historie med i de store internationale ”årets bedste”-antologier.

Læser man denne samling, vil man forstå hvorfor.

Pris
248 kr
(medlemmer: 198,40 kr)
Sider
250
ISBN
978-87-93233-28-7
Serie
Internationale topnavne
Udgivet
31. august 2017
Bestil